2014


Dogue de Bordeaux hvalpe Dogue de Bordeaux dogger DKK stamtavle

D. 25.12.2014

Godt nytår og tak for 2014

Sikke et år kan jeg vist godt tillade mig at sige. Startede året med at vi flyttede på gården, så hundene kunne få mere plads.
Suset rundt i Nordeuropa for at udstille, hvor det bl.a. er blevet til LaLa er blevet Dansk og Svensk Champion. Eigild der har fået samlet sig 5 x dansk CAC, 1 norsk CAC, 1 tysk CAC og 1 CACIB. Udover det, så er han blevet BIS på en norsk udstilling og Dansk Junior Vinder 2014.  My har også gjort det godt med 1 dansk CAC, Dansk junior Vinder 2014 og ikke mindst den mest vindende junior tæve 2014. Vi fik lille Bodil hjem fra Tyskland og hun har også klaret sig strålende. Hun endte op med at blive årets mest vindende baby. 

Udover det, så har vi også haft 2 kuld hvalpe. Og det ene må vi jo sige var noget af en overraskelse. Viola der besluttede sig at blive drægtig på hendes allersidste forsøg.  Og som sagt før, så er jeg ovenud lykkelig.  Og vi må ikke glemme Cloeys sidste kuld. En kongemor hun igen igen har bevist sig at være.

Og så sluttede vi af med endnu en dejlig nyhed. LaLa er drægtig med med Hanky Panky. For at se mere om dette kuld som er planlagt til at komme til verden i starten af februar klik her.

Vi har stadig John til salg. John er en super glad og ikke mindst lækker han hvalp fra kuldet imellem Excalibur og Viola ( Batida Coco ). John har et såkaldt haleknæk. Det er en kosmetisk fejl, men gør dog stadig at han ikke kan bruges til avl. Derfor sælges han til reduceret pris ( 10.000,-) John har grønt ( gult ) halsbånd på, på de billeder nedenfor. Klik på billederne og de bliver større. 

Kennel Cru Acajou ønsker jer alle et fantastisk 2015 og takker alle for 2014.

Dogue de Bordeaux hvalpe Dogue de Bordeaux dogger DKK stamtavle

D. 25.12.2014

Glædelig jul

Så er julen næsten overstået. Så inden den er helt slut vil jeg ønske jer alle en glædelig jul.

Der har været travlhed i det lille hus. Huset fyldt af gæster, så der har været en masse for hvalpene at opleve.
Violas kuld er i dag blevet 6 uger og Cloeys blev 6 uger lillejuleaften.  Der er godt gang i dem alle. De har fundet ud af hvordan der man gør og bestemt også hvordan man gør opmærksom på sig selv!!  Men det er bestemt det hele værd.  Glæden ved at se hvor glade de bliver når de ser en om morgenen. Eller hvis man bare har været væk en times tid.
De er alle enormt nysgerrige. Hele underetagen af huset indtaget.

Jeg har stadig John ( grøn han med knækhale ) til salg. Udover ham, så har jeg en tæve fra Awsome X Cloey kuldet til salg.
Billeder han ses nedenfor her. 

LaLa er for godt 3 uger siden blevet parret med den skønne Hanky Panky Da La Tour Gelee. Hanky er efter Multi Champion Bakersvill´s Style Funky Boy "ToTo" og 2 x WW og Multi Champion Edition Limitee Da La Tour Gelee.
LaLa skal scannes på mandag. Så må vi se om der er hvalpe i hende. Jeg er  så spændt på at se om der kommer noget ud af denne parring. 

Dogue de Bordeaux hvalpe Dogue de Bordeaux dogger DKK stamtavle

D. 04.12.2014

Og de har fået øjne

Så er det vist tid til en lille update.  Tiden går alt alt for stærkt.
I dag er SOA kuldet blevet hele 3 uger. De vakler rundt på deres ben og prøver at finde ud af verden. De har fået øjne for godt en uge siden og de er så småt også begyndt at hører. Det er virkelig nu at de er begyndt at være sjove. De er også begyndt at lege lidt med hinanden.

Metallica kuldet vokser som de skal. De er faktisk nogle små fede klumper. De er også fået øjne, men er ikke begyndt at hører endnu. Det er meget tydeligt nu, at de er bagefter pga for tidlig fødsel. Men alt kører efter planen og de er sunde og raske.  Det er det vigtigste af alt.

Ellers går det stille og roligt. Den første fra JC kuldet er blevet røntgenfotograferet. Det er Get Rhythm. Han har fået det fine resultat HD C AD 0. Tusinde tak til Jens Christian og Jannie for at passe så godt på Basse.

Har tilføjet lidt billeder nedenfor af de to kuld. 

Dogue de Bordeaux hvalpe Dogue de Bordeaux dogger DKK stamtavle

D. 23.11.2014

2 kuld hvalpe født <3

Nu har jeg endelig tiden til at få lavet en lille opdatering. Dog med en internet hastighed, som fra modemmets tid.

Først må jeg hellere fortælle om de to ny ankomne kuld.  

Den 11. november drog jeg afsted til dyrlægen med en noget syg Cloey. Hun var den dag 58 fra første parring. Altså cirka en uge før forventet fødsel.  Da vi ankommer til dyrlægen bliver vi hurtig enige om at de hvalpe skal ud og det er nu. Inden hvalpe og mor forgår. Og så må vi redde hvad reddes kan. På det tidspunkt er Cloey 1. prioritet. 
Der blev taget 6 hvalpe ud af hende.  5 levende på det tidspunkt. 2 var desværre for svage til at overleve. Så om eftermiddagen drog jeg hjem med 3 hvalpe. 2 piger og 1 dreng. 
Nu var der ikke andet end at sætte kampen ind. For jeg var meget opsat på at disse 3 skulle overleve.
Nu sidder jeg så her ved siden af hvalpekassen med 3 stærke hvalpe i. Dier lystigt hos deres mor. Og Cloey er tilbage til sit gamle jeg.  Så ufattelig god en mor skal man lede længe efter.

Tirsdag d. 11 ringer Jeanette der har Viola boende. Hun virker urolig og halser. Så vi beslutter at hun skal komme ud med hende. Planen er jo at hun skal føde hendes hvalpe her.  
Viola har dig ikke helt besluttet sig at føde nu og her.  Men natten imellem onsdag og torsdag føder Viola 6 dejlige sortmaskede flødekarameller. 3 drenge og 3 piger.
I løbet af det første døgn går det dog op for os at den ene pige ikke er helt på toppen. Afsted til dyrlægen med hende. Hun kan ikke komme af med sin afføring, så der er ikke så meget at gøre end at give hende fred.
De sidste 5 er dog sunde og stærke.  Faktisk lidt fede. For Viola søger godt for hendes hvalpe og der er rigeligt! med mælk til dem.

Som det ser ud lige pt er der kun 1 hvalp til salg. En sortmasket han fra Viola-Excalibur kuldet. Han har et såkaldt haleknæk. Dette er en ren kosmetisk fejl, men som selvfølgelig gør at han ikke kan udstilles og der vil komme avlsforbud på ham.  Han sælges til reduceret pris.

I går var vi afsted til årets sidste udstilling. Dogue de Bordeaux Klubbens juleshow. Jeg drog afsted med Bodil, My, LaLa og Eigild.
Bodil blev bedste tæve baby og bedste baby.
My blev bedste junior tæve og 3. bedste tæve.
LaLa blev 3. bedste champion tæve.
Og ikke mindst Eigild blev bedste mellemklasse han og 3. bedste han.

I år havde klubben indført års kåringer.
Bodil blev 2014 mest vindende baby og My blev 2014 mest vindende junior tæve.  Så godt gået af mine små tyskere. 

Jeg bliver nød til at slutte denne opdatering af med at lave et lille takkeafsnit. For var ikke kommet igennem disse 2 uger uden hjælp. 
Tak til Jeanette og Martin for at passe så ufattelig godt på Viola i hendes drægtighed. For at have taget Bodil ud som plejebarn de her uger imens det meste af min tid får med hvalpene. Og tak til Jeanette for hjælpen under Violas fødsel, så jeg også kunne tage mig af Cloeys guldklumper imens. 
Tak til Aya og Merete for at tilbyde jeres hjælp og komme med gode råd og vejledning. I er guld værd. 
Og til sidst tak til Thomas for at have aflastet mig lidt med Violas bamser, så jeg har kunne få sovet lidt mere end 30 min af gangen. 

Dogue de Bordeaux hvalpe Dogue de Bordeaux dogger DKK stamtavle

D. 02.11.2014

LaLa er blevet champion og lidt andet nyt.

En lille mellem update herfra.

Den sidste tid er gået med at kigge på tøsernes maver. Det vokser og vokser. Den kommende uge skal Viola scannes igen og røntgenfotograferes. Så må vi se om der stadig er lige så mange hvalpe som dyrlægen mente ved første scanning.  Og selvfølgelig se om de små hvalpe har det godt.
Cloeys mave skal først scannes i næste uge.

Den næste uge kommer til at gå med at gøre de to hvalperum klar. Så er vi vist også ved at være klar.

På udstillingsfronten er der sket en del.  I fredags var jeg i Sverige med LaLa.  Og hun var så dygtig at blive bedste tæve og BIR.  Så fik hun det sidste Cert hun manglede. Så nu er hun Dansk og Svensk Champion.  Jeg takker Aya for at hun gad følges med nervevraget her. Jeg er super stolt af LaLa. Hun er fra mit første kuld og min lille darling.

Fredag aften var det så hjem at bytte hunde. For LaLa skulle ikke med til dobbeltudstilling i Herning. Det skulle til gengæld de 4 unge. Så afsted med Eigild, Yrsa, My og Bodil.

Lørdag stod den på CACIB udstilling. Bodil blev bedste baby, Eigild 1. junior han og 3 bedste han. My blev bedste junior tæve og 2 bedste tæve og ikke mindst Yrsa blev 2. bedste junior tæve.

Søndag stod den på Dansk Vinder show. Igen blev Bodil bedste baby. Eigild 1. junior han og 2. bedste han. Og dermed også Dansk Junior Vinder 2014. My gjorde Eigild kunsten efter. 1. junior tæve og 2. bedste tæve og ikke mindst Dansk Junior Vinder 2014. Yrsa var meget nervøs, så hun ville ikke rigtig løbe. Så hun fik en 3. bedste junior.

Nu er der kun at vente til alle hvalpene kommer. 

Dogue de Bordeaux hvalpe Dogue de Bordeaux dogger DKK stamtavle

D. 16.10.2014

En drøm er gået i opfyldelse!

Viola skal være mor!!!  Ja, jeg selv svært med at tro det. Efter 7 mislykkes forsøg er det nu endelig lykkes.  Viola bliv for nogle måneder flyttet herhjemme fra, da det ikke gik imellem hende og Cloey.  Da hun var blevet flyttet og det gik så godt hos Jeannette og Martin besluttede jeg at parre hende en allersidste gang. Og det gav sørme bonus. Så Viola og Eske skal være forældre omkring d. 10. november 2014. Viola flytter herhjem et par dage før hun skal føde. Og skal hun selvfølgelig have sine hvalpe her J  Jeg er ubeskrivelig spændt på denne parring. Men samtidig også nervøs. Jeg har ventet på dette så længe.

Men i alt det her må vi ikke glemme Cloey. For hun er også drægtig! Hun skal nedkomme omkring d. 17. november 2014. Jeg er så glad og lykkelig. Dette er Cloeys sidste kuld. Så går hun på pension og hendes afkom må overtage for hende. Så nu er det bare at vente på og se hvor mange sortmaskede og hvor mange rødmaskede der kommer. Så det bliver nogle travle måneder vi går ind i.

Jeg er grundet de to tæver nød til at skrue lidt ned for udstillingsracet. Så 2014 bliver afsluttet med Växjö og Dansk Vinder i Herning. Skulle også have været til Norge til Norsk og Nordisk vinder. Men bliver hjemme hos de små og deres mødre. Og jeg glæder mig!!!

Der vil blive oprette sider for de to kuld med stamtavler, billeder osv i løbet af dagen. Så kan man følge med der. 

Dogue de Bordeaux hvalpe Dogue de Bordeaux dogger DKK stamtavle

D. 15.09.2014

Cloey er parret og lidt udstilling

Så er Cloey blevet parret. Denne gang er det med den smukke Siem Awsome Like Me. Jeg takker Sanne og Mike for at må bruge deres smukke han. 
Jeg venter med at lave kuldets egen side til vi forhåbentlig har fået bekræftiget en drægtighed. Dog har jeg sat et par billeder under denne nyhedsopdatering af den fantastiske dreng. 

Sidste weekend bød på 2 udstillinger. Lørdag havde jeg LaLa og Eigild med i Esløv i Sverige. Det var et super stærkt felt, så forventningerne var ikke høje. LaLa blev 1. i mellemklassen og 3. bedste tæve med Res.CAC. Eigild blev nummer 2 i mellemklassen og 3. bedste han. 

Søndag var det så Rostock i Tyskland der kaldte. Og denne gang havde jeg samme team med som om lørdagen. Eigild blev 1. mellemklasse han, bedste han og BIR med CAC og CACIB. LaLa fulde lige i hælene på hendes "lillebror". Hun blev 1. mellemklasse tæve, beste tæve og BIM med CAC og CACIB. Så nu mangler hun kun sit 5. CAC for at blive tysk champion. Dog kan vi ikke stræbe efter det før i marts 2015. Så må vi håbe på det bedste til den tid. 

Næste weekend hedder den Hillerød udstillingen og Københavns Vinder. Og så er der pause for vores vedkommende til i starten af november. Og må da indrømme, at jeg glæder mig lidt. Så er der kvalitetstid med hele flokken. 

D. 09.09.2014

Tiden går og en masse er sket

Efter nu at have haft problemer med min hjemmeside i over et år er jeg kommet til konklusion, at jeg skal have en ny af slagsen. Men ting tager tid, så I må bære over med denne indtil da.

Jeg kan kun sige, at det har været en oplevelsesrig periode. Først og fremmest, så flyttede vi i februar til et nedlagt landbrug. Her er masser af plads til hundene og rige muligheder for at gøre de ting vi går og drømmer om.  Der vil blive lagt billeder op af stedet og forholdene på den nye side. Vi er blevet i området af, hvor vi boede før. Det er kun 2 km vi er flyttet.

Da der er gået så lang tid siden min sidste opdatering er det vist nemmest at tage hundene en af gangen.

Viola er ”flyttet” hjemmefra. Dvs at hun er blevet udstationeret. Hun er flyttet ud til Jeannette og Martin. Deres 2 børn og ikke mindst deres 2 Dogue de Bordeaux hanner. Hun har det som blommen i et æg. Sover i smørhullet om natten og får lov til at være husets dronning uden at skulle ”kæmpe” om pladsen.

Cloey går og hygger sig. Hun blev i foråret parret med den smukke Casino Royal. Desværre mente hun ikke lige det var tiden til at have hvalpe, så hun resorberet desværre 5 fostre i 5. uge.  Det er så ærgerligt, men hun får en chance mere.

Eske er stadig husets konge. Udstillinger osv bliver det ikke så meget til. Han syntes ikke det  er sjovt, så han går og hygger herhjemme med Cloey.

LaLa min egen lille show dronning. Hende har vi haft mange op og ”nedture” med. Har brugt en del tid på at udstille hende i Scandinavian og Tyskland. Og er da pt også kandidat til dansk, svensk og tysk champion. Men nu skal det sidste certifikat lige i hus først!  Udover det, så er hun blevet endelig avlsgodkendt. Hun er både blevet bedømt i Danmark og i Frankrig. I Danmark har hun HD A/A og AD 1/1. I Frankrig er hun blevet bedømt til HD A/A og AD 0/0. Jeg er yderst tilfreds med min lille prinsesse.

Yrsa.. Hvad er der mon at sige om hende. Hun er stor som et hus og lige så mild som et lam. Yrsa er pt alt for stor til at blive udstillet, så hun går og tuller rundt herhjemme.  Hun elsker sine gåture ved stranden og ikke mindst bare at komme med.  Hvad Yrsas fremtid bringer, må vi afvente lidt endnu. Hun skal gerne sætte sig lidt mere.

Eigild.. ååååh Eigild. Husets vagthund.. Og så er han altså ikke så klog. Hold nu op, hvor han laver mange underlige ting i løbet af en dag. Det skal opleves! Efter en pause på godt 9 måneder fra udstillingsringen er han nu tilbage. Og hvilket come back! På de 7 shows han har deltaget i er det blevet til 3 danske CAC, 1 norsk CAC. 2 x BIR, 1 x BIR junior, 1 x BIS2 junior og for at toppe det hele af, bliv han for 3 uger siden i Norge også BIG1 og BEST IN SHOW. Jeg er så ovenud lykkelig for dette og kun noget jeg havde håbet på ville ske i min udstillings ”karriere” Og alt dette i en alder af 15 måneder. Jo, jeg behøves vist ikke at fortælle at jeg er MEGET stolt af min dreng.

My. Min lille tyske Duracell kanin. My er ved at blive en rigtig fin pige. Og hun er klart husets lille solskråle. Altid glad og altid sulten. Hende og LaLa kan bruge timer på at lege tafat.  My har været til 2 udstillinger. Hun var til Young Dog Day i Holland i april. Der fik hun en flot 2. plads i hendes klasse.  I sidste weekend var hun så til DDDBK´s show i Roskilde. Der fik hun en fin 1. plads i junior klassen.  My skal dog have noget seriøs ringtræning inden hun skal i ringen igen. Hun blev noget overvældet og en smule nervøs. Så vi skal i skarp træning, så hun også vil syntes det er sjovt at være med.

Og sidst men ikke mindst Bodil. Bodil er 3 måneder gammel. Jeg har lige hentet hende for en uge siden på kennel Bordeaux Red Forst i Tyskland. Bodil er faktisk så ny, at jeg ikke engang har oprettet hende herinde endnu. Det vil jeg gøre, når jeg har fået taget nogle flere billeder af hende.

De præcise udstillingsresultater kan ses under de forskellige hundes egne sider. 

Den nærmeste fremtid her på gården vil byde på en del flere udstillinger. My og Bodil skal starte til henholdsvis hvalpetræning og By og Miljø træning.  Og så håber jeg snart, at vi også kan offentliggøre en drægtig tæve.  Men nu må vi se om det hele går, som vi håber på. 

Nedenfor har jeg lavet et lille galleri fra året der gik.